Aanmelden 

  
Jazz - Pop - Rock
Laatst gewijzigd op Vrijdag 31 Aug 2018

Ben je geïnteresseerd in het spelen in een band? Is improvisatie jouw ding? Wil je je meer specialiseren in het pop-, rock- of jazzidioom? Dan is de studierichting Jazz-Pop-Rock iets voor jou.
Nieuw ! je kan reeds in de tweede graad je instrument kiezen met het oog op de richting JPR.
De richting JPR wordt momenteel aangeboden voor: basgitaar, contrabas, dwarsfluit, (bas)klarinet, elektrische/akoes sche gitaar, koperblazers, piano, keyboard, saxofoons, ritmisch/melodisch slagwerk en zang.

In de derde graad JPR volg je drie vakken:

Instrument JPR
Naast het ontwikkelen van je techniek en leesvaardigheid leer je akkoorden lezen en begrijpen, schema’s interpreteren, ... Je leert spelen en improviseren in verschillende s jlen: van rock tot pop, van blues tot jazz, la n, funk, ...

Ensemble JPR
meer info bij "uitleg vakken" achteraan de infobrochure

Muzieklab JPR
Met gebruik van je eigen instrument leer je omgaan met de kleine bouwstenen van de muziek: harmonie, ritmiek en melodie. Je leert hoe je muziek kan analyseren en interpreteren. Het is dus zowel een denk- als een doe-vak.

Doorheen het jaar organiseert de JPR-afdeling verschillende optredens, klasconcerten, jam-sessions en workshops. We sluiten het jaar steeds af met een groot fes val waar zowat alle ensembles aan deelnemen.